אם יש עבדות מודרנית הרי שהיא נמצאת בבתי החולים בישראל וכוללת את האחים והאחיות שהמחאה אליה יצאו השבוע מוצדקת מאין כמוה. ישראל נמצאת במקום הרביעי והנמוך בין מדינות ה־OECD בכמות האחיות לנפש: 6.05 אחים/אחיות ל־1,000 נפש, בהשוואה לממוצע של 9.3 אחיות.
בשנת 1993 קבע בג"ץ כי על המדינה להסדיר בחקיקה ראשית את העיסוק בסיעוד אך עד היום זה לא קרה והאחיות דורשות ובצדק שיכירו בהן כמקצוע ולא כמשלח יד, ידאגו לתקנים ראויים, לשכר נאות (חייב להיות הבדל בין עובד זר לאחות שלמדה ארבע שנים), להכרה ולהוקרה ושלא יהפכו לסניטריות ועובדות ניקיון את מי שלמדו לתואר ראשון ועוסקות בעבודת קודש בתנאים לא תנאים. אין אינטרס לאומי גדול יותר של מדינת ישראל ואזרחיה.
רופאים לרפואה
מצוקת כוח האדם במערכת הבריאות מחמירה. ברופאים לכאורה מצבנו טוב( 3.29 בישראל לעומת 3.52 בממוצע במדינות המתפתחות) אבל מדובר באשליה אופטית בלבד שכן אנו מדורגים במקום הרביעי מהסוף במספר בוגרי רפואה ל-100 אלף נפש ובמקום השני מהסוף במספרם של בוגרי בתי הספר לרפואה. מערכת הבריאות הולכת ומתבססת על רופאים מבוגרים ובוגרי בתי ספר לרפואה במזרח אירופה שיכולותיהם וכישוריה נמוכים משמעותית וכאשר הדור הנוכחי של הרופאים יפרוש לגמלאות מצבנו יהיה דומה לזה של האחיות.
קרן אור
הנתון המזעזע ביותר במערכת הבריאות עוסק בהוצאה על בריאות כחלק מהתמ"ג (תוצר לאומי גולמי) בישראל עומדת ההוצאה על 7.3% והוא נמוך מהממוצע – 8.9% ובמיוחד ממדינות בהן מערכות בריאות דומות כדוגמת בלגיה, גרמניה, הולנד, צרפת ושוויץ) בהן ההוצאה היא 11 אחוזים מהתמ"ג.
זכיתי להיות שותף לייזום כנס חברתי ראשוני וחשוב מאין כמוהו של הציונות הדתית יחד עם חברי הכנסת מוטי יוגב ועידית סילמן שהתקיים השבוע בלוד ובמסגרתו העברתי הרצאת TED בנושא הפערים במערכת הבריאות הצגתי שם את הנתונים ואת דעתי כי הציונות הדתית חייבת לקחת אחריות על מערכת הבריאות ועל 1.1 מיליון אנשים המאושפזים מידי שנה.
קבלתי על כך שהציבור הסרוג מוביל בהתנדבות בבתי החולים אך לא קיים בהובלת תהליכים וארגונים של בריאות וייחלתי כי יגיע יום בו הציונות הדתית תדרוש את תיק הבריאות וועדת הבריאות כשיטתם של הרמב"ם ורבי עקיבא שקבעו כי החובה היהודית הבסיסית כוללת הקמת מסגרות בריאות ראויות ומי שלא עוסק בכך הרי שהוא שופך דמים.