אין שופטים בירושלים
סקר מדד שלטון החוק שנערך על ידי פרופסור אריה רטנר ופורסם בשנת 2017 מצביע על ירידה חדה באמון של הציבור בהגינות המשטרה ומערכת המשפט בישראל. בסקר, הביעו אמון בבית המשפט העליון ב-2017 רק 49 אחוזים מהנשאלים, לעומת 80 אחוזים בשנת 2000 ומצבה של מערכת המשפט עוד טוב לעומת המשטרה משרד הבריאות כלי התקשורת משרד הדתות וכמובן הכנסת שנמצאים בתחתית רשימת האמון ברוב המדדים החל מהוגנות וכלה בשוויוניות ואמון כללי.
פרשת המסרונים
פרשת המסרונים שנחשפה השבוע היא מסמר נוסף בארון הקבורה של אמון הציבור הישראלי במערכת המשפט, שאמון היה היקר בנכסיה. אחרי שנים בהם אנחנו מסכימים בשקט עם הסיסמאות שהעיתונאים מייצרים רק פייק ניוז, הפוליטיקאים מושחתים, המשטרה בעיקר מעסיקה יחצ"נים הפרקליטות רק מדליפה חומרים וסגן שר הבריאות דואג רק לחרדים וניתן לסמוך רק על מערכות הצדק הגיעו מסרוני הוואטס אפ של השופטת פוזננסקי כץ והוכיחו שקשרי עיתון שלטון זה הסיפור של אתמול וקשרי חוקר גלימה הם העידן החדש. מסתבר שצדק ומשפט לא צועדים יחדיו במדינת ישראל 2018
משפט צדק
מצבם הרע של מערכות הצדק במדינת ישראל מזכיר את סיפורם של אותם קצינים בכירים בדרגת אלוף משנה וסגן אלוף בהתאמה שפיקדו על מוצב קרבי בפיקוד צפון ואיבדו את נשקם באותו היום. לאחר שכל החיילים הוזעקו לאתר את הנשקים אך לא העלו בחכתם דבר החליט הקצינים לקחת אחריות ולהעלות האחד את השני למשפט. כמו בכל בית משפט אותר דגל ישראל, הובא למקום שולחן, הקצין הבכיר, אלוף המשנה התיישב על כס השופט בעוד חברו הנאשם חובש כומתה והמשפט החל. "האם אתה מודה באשמה?" שאל השופט את הנאשם שענה בהכנעה כי הוא מודה והשופט פסק לנו עונש מאסר על תנאי ורישום נזיפה בתיקו האישי. הנאשם יצא והשניים התחלפו בתפקידם והקצין בדרגת סגן האלוף הפך לשופט בעוד חברו אלוף המשמה מתייצב מולו כשכומתה לראשו. "האם אתה מודה באשמה?" שאל השופט החדש "אכן כן" ענה הקצין "אז אני גוזר עליך שלושה חודשי מאסר בפועל". "איך זה קרה" תהה הקצין הבכיר ההמום "הרי אצלך על אותו מקרה קיבלת רק נזיפה ועונש על תנאי" "אתה צודק" ענה השופט "אבל אצלך זו כבר הפעם השנייה ביחידה".