בחירות 2015. בישובים בהם מתגוררים למעלה מאלף תושבים הצביעו 175,651 איש מתוך 283,910 קולות בסך הכל לבית היהודי. 77 אחוזים מקולות המצביעים הגיעו מהמרכז (ירושלים, פתח תקווה, חיפה ונתניה) 15.5 אחוזים מאזור הדרום (באר שבע ואשקלון) 12 אחוזים מהצפון (קרית אתא וקרית מוצקין) ו-12 אחוזים מההתיישבות (אפרת אלקנה ובית אל).
מרבית המצביעים לא מתגוררים ביו"ש. הם מתפללים בבתי הכנסת בפ"ת נתיבות ומודיעין, שולחים את ילדיהם לתנועות הנוער ברעננה חיפה וגב"ש, משלבים בין קודש לחול, לא מסתכלים בעין עקומה על אשה במכנסיים ללא כיסוי ראש, רואים בקצינה דתייה גאווה ענקית, מעדיפים לראות ברשימה דמויות כגון איילת שקד על פני אלי ישי, ולא רואים בהפיכת בנם לנער גבעות את התגשמות חלומה של האם היהודייה.
המיינסטרים לא ייתן את קולו לנציגי זרם קטן המיישם את אמרתו של השר אורבך ז"ל: "מתפקדים לליכוד, באים בתלונות לבית היהודי ומצביעים לאיחוד הלאומי".
לאן נעלם הנושא החברתי?
יש נושאים לא פחות חשובים מהתיישבות. לאן נעלמו הדגלים החברתיים, האוכלוסיות המוחלשות, הנכים, הקשישים, ועולם החינוך מנאומי המתמודדים. העובדה שאף מועמד לא עסק בתחומי החברה ולא יכול להציג מצע או רקורד בתחום היא תעודת עניות לציונות הדתית.
בואו לא נהיה תמימים בתקציבים אין גם וגם זה האחד על חשבון השני אם כספים קואליציוניים מיועדים לכביש בשומרון הם לא יגיעו לבית החולים בדרום. מוזמנים לנחש מה צפוי לנו בשנים הקרובות (עצה מחבר, אל תתאשפזו בבית החולים בפריפריה).
הרב רפי פרץ
הרב רפי פרץ הוא אדם ראוי בעל מיתוג ארצי (אם כי, מוטב היה לוותר על חשיפתו הראשונה בסרטון מהסלולרי בחולצת מכינה ללא סאונד ולבחור בראיון בערוץ 2) ונאומו הראשון היה מוצלח (הוא יצטרך לרדת מהר אל העם ולהבין שמהקוקפיט לא מנהלים מפלגה) וחברי הכנסת שלנו ושל האיחוד הלאומי הם מהטובים בפרלמנטרים בכנסת ושליחי ציבור אמתיים.
אבל כאשר על הפרק איחוד מפלגות הרכב הרשימה הוא איוולת גדולה. אילו קולות יכול להוסיף נציג מהשומרון לקולות שמביא ח"כ הכריזמטי סמוטריץ? לאיזה קהל יוכל להגיע נציג הרבנים שאורית סטרוק המוערכת לא מביאה?
בעבר אמר הרב לבנון כי לא ניתן לייצר תמונה יפה מצבעי שחור ולבן וכי בתמונה מאוזנת מופיעים שלל צבעים המצויים במסגרת הסרוגה. ציבור המצביעים יתקשה לתת את אמונו וקולו למפלגה בה שולט רק גוון אחד והלוואי שאני טועה.