לרגל יום העצמאות ה-70 למדינת ישראל, יוצא עמיעד טאוב למסע קולינרי בעקבות החך הישראלי, החל מתחרות מלכת המטבח 1965 ועד למאסטר שף 2017.
השבת האחרונה היוותה עבורי שיא אישי בקריירה. בו עליתי ממעמד של איש פשוט יושב אוהלים לדרגה הנשגבת ביותר בציבוריות הישראלית קרי כס השיפוט וזכיתי לשבת על סיר הבשר שהיה מלא בבשר בקר. היה זה לאחר שנבחרתי לשמש כשופט בתחרות הצ'ולנט השנתית של חברי קהילת אריאל המקסימה במודיעין שהבינו כי הבית היהודי בעיר צועד על קיבתו. לאחר מבחן מקצועי שנע בין הסוג המעושן עם נקניקיות המרגז לזה המתובל עם הקישקע זכיתי להטיל כף ולהטביע את חותמי על עולם הקולינריה הישראלי.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו עכשיו לדף הפייסבוק של "תרבוש – תרבות ופנאי לציבור הדתי"
מבט אל עשרות הזאטוטים המסתערים על שולחנות הקידוש העמוסים כל טוב הבהיר לי את המסע המפואר שעבר השולחן הישראלי מאז קום המדינה. אף ילד לא הגיע עם פנקס קיצוב או ידע לאיית את המילה "צנע" (בדקתי). המדובר בדור שלא חווה מחסור, בילדים שלא ידעו מחסור באוכל היכולים להזמין משלוחי פיצות ככל אשר יעלה על ליבם ולרכוש כל ממתק המפתה את חיכם. אין הדבר מובן מאליו בשבוע בו אנו נעים בין עצמאות המדינה לשואה האיומה בה קליפת תפוח אדמה הייתה נחשבת להישג.
מצנע לשפע
כדי להבין את ההצלחה הישראלי ניתן לעקוב (בוויז) אחרי המסע הקולינרי שלנו. בשנת 1952 היה המצב כל כך קשה שלוי אשכול אז שר החקלאות פרסם סדרת מודעות "ביטחון תזונתי" המעודדות גידול עצמי של ירקות שכן חקלאי מדינת ישראל לא מסוגלים לספק את הכמות הנדרשת לכל האזרחים. באותם שנות מדיניות צנע הוגבלה הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה, שבה קיבל מוצרי מזון בסיסיים תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי.
מאסטר שף\מלכת המטבח
בשנת 1965 התקיים הריאליטי בישול הראשון במלון שרתון ובו חולקו פרסי ענק בסך 2500 לירות בתחרות "מלכת המטבח". אל כס השיפוט התייצבה אשת יו"ר הכנסת, רחל לוז והתחרות הייתה כל כך קשה שנבחרו לא אחת, כי אם שתיים: רות ריכטר מוריה לביולוגיה מחיפה עם מנת "מאפה דג ביין ובמיץ רימונים", שהיא "מרבה להכין לבעלה ולבנה". ושושנה בכור דור ששלישי בארץ שהפגיזה עם "עוף ותוספת חבושים". בניגוד למאסטר שף בה אוהבים לבשל שרימפס בחלב אימו בתחרות דאז המאכלים הופרדו לבשר ולחלב, מפני שהיה על השופטים לטעום מהם כהלכה. אל אל ישראל.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו עכשיו לדף הפייסבוק של "תרבוש – תרבות ופנאי לציבור הדתי"